Materialen

Samenwerking

Ik werk al vele jaren samen met een Betty die alle prachtige panelen van glas maakt (Betty van Schendel van wonderlijk glas), een bedrijf dat mooie dingen in staal maakt (Marcel Timmers van AMTO), de steenhouwerij uit Nieuwerkerk (Martin Timmerman van Timmerman Natuursteen) en een bronsgieter (Richard Iseger van de  bronsgieter) .Wilt u iets van roest vrij staal of liever juist een grafsteen helemaal van geroest staal… De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u iets anders dan een standaard grafmonument of grafsteen dan bent u hier op het juiste adres.

Hamer en beitel

De combinatie van het echte handwerk (met hamer en beitel) en het contact met de opdrachtgevers is heel fijn en werkt inspirerend. Door te luisteren naar de ideeën en wensen van de klant ontstaat er een beeld dat hun verhaal vertelt. In mijn atelier wordt dat verhaal een herinnering, met aandacht en liefde vastgelegd in steen.

Steensoort

De meeste grafstenen zijn gemaakt van Belgisch hardsteen. De kleine lichtgrijze fossielen geven deze steen zijn typische uiterlijk. Door het koolstofgehalte van de steen heeft hij een grijze kleur en wordt na polijsten tot donker antraciet. Deze steensoort is uitermate geschikt voor het letterhakken in steen omdat het contrast tussen het ongehakte gepolijste deel en de gehakte letters groot is. Er hoeven dus geen letters ingelakt te worden. Maar ook grafstenen in ander materiaal zijn mogelijk zoals marmer of andere steensoorten.

Combinatie van materialen

Hardsteen laat zich uitstekend combineren met roestvrij staal, glas en brons. De bronzen beelden worden eerst in was vervaardigd en daarna in brons gegoten. Met brons zijn er andere mogelijkheden dan met beelden van steen. Bronzen beelden kunnen ranker zijn en hebben meer detail. Glas geeft de mogelijkheid om ook kleur in het monument te brengen. RVS zorgt vaak voor een wat strakkere uitstraling.

Meer weten?

Wilt u informatie over de mogelijkheden of heeft u vragen over grafstenen of grafmonumenten, neemt u dan contact op.
Ik nodig u uit voor een vrijblijvende afspraak bij mijn atelier in Rotterdam.