Van idee naar grafmonument of gedenkbeeld

Tijdens het eerste gesprek bespreken we uw wensen en uw ideeën. Ik luister en samen bekijken we welke vorm, symboliek of sfeer voor u belangrijk zijn. Ook leg ik u uit wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van vormen, materialen, letters en omrandingen. Tevens kan ik u voorbeelden laten zien in mijn atelier.

Na ons eerste gesprek maak ik voor de grafsteen of het grafmonument een aantal ontwerpen aan de hand van uw wensen. In het tweede gesprek bespreken we de ontwerpen en modellen en kunnen we de ontwerpen verder verfijnen. Per ontwerp ontvangt u een schatting van materiaal- en arbeidskosten. U krijgt de modellen mee naar huis zodat u alle tijd heeft om rustig een keuze te maken en de ontwerpen met anderen te bespreken. Na uw keuze voor het definitieve ontwerp, krijgt u een gespecificeerde offerte.

Glas en brons

Op het moment dat we uit het grove ontwerp zijn gaan we de details bespreken zoals de letteropmaak en het lettertype. Indien er in het monument glas verwerkt zit gaan we samen naar degene die het glas maakt om kleuren uit te zoeken en het ontwerp voor het glas verder uit te werken. Ook is het mogelijk iets van brons te laten maken en dit te verwerken in het monument. Dan maak ik een beeldje of ornament in was en laat ik het gieten door de bronsgieter waar ik mee samen werk.

Staal

Het is mogelijk een monument van steen te combineren met bijvoorbeeld RVS. Dit heeft weer hele andere eigenschappen dan steen. Indien u RVS niet mooi vindt is Cortenstaal een ander alternatief. Dit is geroest staal en heeft daardoor een hele ander uitstraling dan het gladde RVS. Een monument van staal eventueel in combinatie met glas is natuurlijk ook mogelijk.

Kijk voor voorbeelden op de pagina grafmonumenten

Plaatsing grafmonument

Ik zorg er voor dat alle zaken verder worden geregeld en het grafmonument wordt geplaatst. Het grafmonument moet voldoen aan de eisen van de betreffende begraafplaats. De plaatsingsvergunning zal ik aanvragen. U hoeft verder niet te regelen, ik zorg voor de fundering, de vulling van het graf, de belettering en de plaatsing van het monument.

IMG_4300 IMG_8657 plaatsen van een grafsteen met blauw glas IMG-20151203-WA0007

Stel uw vraag

Wilt u informatie over de mogelijkheden, neemt u dan contact op via info@grafkunstenaar of bel 06-48358604. Ik nodig u uit voor een vrijblijvende afspraak.

Volg mij op social media: