Werkwijze

Van idee naar grafmonument of gedenkbeeld

Tijdens het eerste gesprek bespreken we uw wensen en uw ideeën. Ik luister en samen bekijken we welke vorm, symboliek of sfeer voor u belangrijk zijn. Ook leg ik u uit wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van vormen, materialen, letters en omrandingen. Tevens kan ik u voorbeelden laten zien in mijn atelier.

Na ons eerste gesprek maak ik, als grafkunstenaar, voor de grafsteen of het grafmonument een aantal ontwerpen aan de hand van uw wensen. In het tweede gesprek bespreken we de ontwerpen en modellen en kunnen we de ontwerpen verder verfijnen. Per ontwerp ontvangt u een schatting van materiaal- en arbeidskosten. U krijgt de modellen mee naar huis zodat u alle tijd heeft om rustig een keuze te maken en de ontwerpen met anderen te bespreken. Na uw keuze voor het definitieve ontwerp, krijgt u een gespecificeerde offerte.

 

Glas, brons en staal

Op het moment dat we uit het grove ontwerp zijn gaan we de details bespreken zoals de letteropmaak en het lettertype. Indien er in het monument glas verwerkt zit gaan we samen naar degene die het glas maakt om kleuren uit te zoeken en het ontwerp voor het glas verder uit te werken. Ook is het mogelijk iets van brons te laten maken en dit te verwerken in het monument. Dan maak ik een beeldje of ornament in was en laat ik het gieten door de bronsgieter waar ik mee samen werk. Een monument met RVS of geroest staal kan natuurlijk ook.

Plaatsing grafmonument

De grafkunstenaar zorgt er voor dat alle zaken verder worden geregeld en het grafmonument wordt geplaatst. Het grafmonument moet voldoen aan de eisen van de betreffende begraafplaats. De plaatsingsvergunning zal ik aanvragen. U hoeft verder niet te regelen, ik zorg voor de fundering, de vulling van het graf, de belettering en de plaatsing van het monument.

Meer weten?

Wilt u informatie over de mogelijkheden of heeft u vragen over grafstenen of grafmonumenten, neemt u dan contact op.
Ik nodig u uit voor een vrijblijvende afspraak bij mijn atelier in Rotterdam.